FairSterk helpt met een ats systeem

Wat is een ATS systeem?

Wat is een ATS systeem?

Wat is een ATS systeem? Een Applicant Tracking System, makkelijker gezegd een ATS, brengt het volledige recruitmentproces onder in één systeem.  In een ATS vind je alle benodigdheden die je nodig hebt voor de werving en selectie van nieuwe kandidaten. Daarnaast maakt een ATS het leven van een recruiter makkelijker en een stuk efficiënter. Van het eerste contactmoment tot het uiteindelijke salarisaanbod of afwijzing van de kandidaat. Een ATS is een database die voor een recruitmentafdeling de communicatie en documentatie omtrent kandidaten efficiënter maakt.

De voordelen van een ATS systeem

Het grote voordeel van een ATS is dat bepaalde processen kunnen worden geautomatiseerd. Ook is het vrij gemakkelijk om resultaten te analyseren en alle inspanningen te beoordelen. Opties van een ATS zijn dat er vanuit het programma vacatures geplaatst kunnen worden op verschillende jobboards, LinkedIn en/of de werken bij pagina. Het merendeel van de ATS worden gebruiken voor;

  • Versturen van ontvangstbevestigingen;
  • Zoeken in de interne database.
  • Koppelingen met Social media;
  • Opbouwen van talentpools;
  • Aangaan en opvolgen van relaties;

Met een ATS systeem kan iedere HR of recruitment collega kan precies weten en meten hoe het het vacature proces gevorderd is.

Er zijn veel verschillende soorten ATS sytemen. Je hebt ze die gratis en vaak eenvoudiger zijn. Je hebt ze uitgebreider voor corporate organisaties waarbij ‘big data’ een belangrijk onderdeel is van het ATS systeem. Per bedrijf is het afstemmen welke systeem het beste werkt voor de organisatie. Het kan geen kwaad om een kosten en baten analyse hierop los te laten. Een RPO bureau of recruiter kan hier veelal bij helpen in combinatie met de implementatie.

Groeien met een RPO?
Download en vul je eigen groeiplan in hoe je sneller en goedkoper kan werven
Werken bij FairSterk? Bekijk onze vacatures!
Ben jij een "Rebel with a smile"? Dan moet je wel voor ons werken. Bekijk onze cultuur en vacatures.
Landingspagina Wat Is Een Ats Systeem