FairSterk helpt met een vacaturevideo

Wat kost een vacaturevideo?

Wat kost een vacaturevideo?

Vacaturevideo’s, het wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. De jongere generaties zitten niet te wachten op lange teksten, maar willen flitsende video’s zien. Daarnaast zijn er nog nooit zoveel vacatures geweest als in 2020. Een vacaturevideo is de uitgelezen mogelijkheid om je te onderscheiden als werkgever. Maar wat kost een vacaturevideo laten maken?

Voordelen

Laten we de HR-medewerker of recruiter een vacaturetekst schrijven, of investeren we in een kwalitatief goede video? Het is een dilemma waar veel ondernemers tegen aan lopen. Kiezen we voor de goedkope optie of de optie die echt impact maakt. Is het wel slim om te investeren in een vacaturevideo? Het antwoord is simpel: ja. Gebruik maken van een vacaturevideo brengt namelijk genoeg voordelen met zich mee.

Allereerst is een video onderscheidend. Een video brengt jouw vacaturetekst tot leven, waardoor je je onderscheidt van de vele standaard vacatureteksten die te vinden zijn op internet. Door een video krijgt een kandidaat een beeld van jouw onderneming, de sfeer, werkzaamheden en de toekomstige collega’s. Een originele en leuke video laat jouw bedrijf aantrekkelijker overkomen en versterkt het employer brand.

Een vacaturevideo brengt daarnaast extra naamsbekendheid met zich mee. Het algoritme van Google geeft voorkeur aan video’s, waardoor pagina’s waarop een video is geplaatst hoger zullen verschijnen bij zoekopdrachten op Google. De video is ook makkelijk te delen via social media, wat ervoort zorgt dat ook het bereik van video vergroot wordt.

Doelgroep

Richt jij je op een jongere doelgroep? Dan moet je bijna wel vacaturevideo’s gebruiken. Bijna 50% van de sollicitaties gebeurt namelijk via de mobiele telefoon. Een video is op een mobiele telefoon veel makkelijker te bekijken dan een lange vacaturetekst. Daarnaast worden video’s veel beter bekeken en onthouden dan geschreven teksten.

Handleidingen en whitepapers over arbeidsmarktcommunicatie
Download hier handleidingen en whitepapers over arbeidsmarktcommunicatie!
Werken bij FairSterk? Bekijk onze vacatures!
Ben jij een "Rebel with a smile"? Dan moet je wel voor ons werken. Bekijk onze cultuur en vacatures.

Wat kost een vacaturevideo

Genoeg voordelen dus om te investeren in deze trend, maar hoeveel kost een vacaturevideo precies? Dat is niet zo 1, 2, 3 te zeggen. Een video bestaat namelijk uit verschillende aspecten, die allemaal bijdragen aan de totstandkoming van de prijs.

 • Lengte
  De lengte van een video bepaald voor een groot deel hoeveel een vacaturevideo kost. Hoe langer de video duurt hoe hoger de kosten zijn. Video’s van maximaal 1,5e minuut worden aangeraden. Zo kan je een korte, maar duidelijke video maken zonder dat de kijker afhaakt.
 • Script
  Voordat je een vacaturevideo opneemt moet je een script maken waarin je opschrijft wat je gaat filmen, wat er gezegd wordt en hoe de video opgenomen gaat worden. Wanneer je het schrijven van een script (deels) uitbesteedt, zijn hier kosten aan verbonden.
 • Acteurs
  Niet iedere organisatie heeft personen beschikbaar die schitteren voor de camera. Soms is het nodig om goede acteurs in te huren om jouw video te versterken.
 • Ondertiteling en/of voice over
  Er kan gekozen worden om ondertitel of een voice over toe te voegen aan een vacaturevideo, zodat de video beter onthouden wordt. Ondertiteling is handig voor social media, aangezien 85% van de video’s op social media zonder geluid wordt bekeken.
 • Muziek
  Een spannend of vrolijk muziekje onder jouw video? Altijd aan te raden. Bedenk wel dat er voor sommige nummer muziekrechten moeten worden aangeschaft.

Zoals je ziet hangt hoeveel een vacaturevideo kost heel erg af van jouw wensen en behoeften. FairSterk rekent voor een bedrijfsvideo van maximaal 2 minuten een prijs van €2950,-. De video bevat het schrijven en overleg van een strategie en script, ondersteuning bij de presentatie, het opnemen en editten van geluid en beeldmateriaal en ondertiteling. Extra’s, zoals een voice over, toevoeging van muziek en muziekrechten kunnen in overleg worden toegevoegd.

Interesse om jouw employer brand te versterken door middel van een vacaturevideo? Neem contact op met FairSterk om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Kijk ook eens op de kennisbank. Daar vind je verschillende artikelen, whitepapers en handleidingen over recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Heb je naast, wat kost een vacaturevideo, nog meer vragen. Bel ons!

Landingspagina Wat Kost Een Vacaturevideo
Wat kost een vacaturevideo?