Werken-bij website en employer brand

WEA Noord-Holland

WEA Noord-Holland is een accountantskantoor dat voor ondernemers in het MKB en de agrarische sector de boekhouding, belastingaangifte en financieel advies verzorgt.

Ten behoeve van hun recruitment en arbeidsmarktcommunicatie hebben we:

  • Onderzoek gedaan naar het employer brand
  • Het employer brand ontwikkeld en vastgelegd in een brandbook
  • De werken-bij site werken-bij WEA Noord-Holland ontwikkeld
  • Content ontwikkeld, waaronder fotografie

Ontwikkelen van het employer brand

Allereerst is intern onderzoek gedaan naar het employer brand van WEA Noord-Holland. Onder andere aan de hand van enquΓͺtes en werknemersinterviews is de doelgroep en het employer brand in kaart gebracht. Dit samen met een interactieve sessie waarin de bevindingen getoetst werden heeft uiteindelijk geleid tot het definitieve employer brand.

Het definitieve employer brand is vervolgens vastgelegd in een brandbook waarin zaken als de kernwaarden, het gewenste imago, copywriting, kleuren, typografie en fotografie terugkomen. Ook zijn hierin de eerste stappen gezet naar een doorvertaling richting design.

Ontwikkeling van de werken-bij website

Het employer brand heeft als basis gediend voor de ontwikkeling van de werken-bij website van WEA Noord-Holland. Hierbij is begonnen met inventarisatie en onderzoek naar specifieke behoefte. Dit dient als basis voor de pageflow, wireframing en het design. In de designfase komt de website spreekwoordelijk tot leven, krijgt hij vorm, kleur en wordt content toegevoegd. Het employer brand speelt hierin een belangrijke rol omdat het webdesign, kleur en elementen daarin zijn vastgelegd. Zo creΓ«ren we uiteindelijk eenheid met de overige arbeidsmarktcommunicatie van WEA Noord-Holland, wat weer zorgt voor herkenbaarheid.

Werken bij website & Employer brand

Resultaten

  • Professionalisering van het werkgeversmerk van WEA Noord-Holland
  • Nieuw employer brand en arbeidsmarktcommunicatiestijl
  • Ontwikkelen van een werken-bij website
  • Content ontwikkeld, waaronder fotografie