FairSterk helpt bij je bedrijfsvideo

Wat kost een bedrijfsvideo?

Wat kost een bedrijfsvideo?

Video is hot, maar wat kost een bedrijfsvideo? De tijd van teksten ligt achter ons. Waar je vroeger een handleiding opzocht om te lezen hoe iets moet, typ je dit nu in op Google en binnen enkele seconden krijg je een video te zien waarin precies wordt uitgelegd hoe dit werkt. Consumenten lezen niet, ze willen een video zien. Daarom is een bedrijfsvideo dé manier om het verhaal van jouw organisatie op een originele manier onder de aandacht te brengen. Een bedrijfsvideo is een bewegend visitekaartje dat in een korte tijd kan laten zien wie jouw organisatie is, waar het voor staat en wat jullie doen. Er kleeft één nadeel aan een bedrijfsvideo: Een professionele video maken doe je niet met een IPhone en MovieMaker. Daarom moet een gespecialiseerd bedrijf worden ingehuurd. Om te onderzoeken of het de investering waard is onderzoeken wij wat een bedrijfsvideo kost.

Waarom investeren in een bedrijfsvideo? 

Laten we een medewerker op kantoor een verhaal schrijven over onze organisatie, of investeren we in een kwalitatief goede bedrijfsvideo? Het is een dilemma dat veel ondernemers hebben. Kiezen we voor de goedkope optie of de optie die echt impact maakt. Is het wel slim om toch te investeren in een bedrijfsvideo? Het antwoord is simpel: ja. Video’s brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo worden video’s veel beter bekeken: een gemiddelde video op Facebook heeft 135% meer bereik dan een tekst. Video’s worden ook beter onthouden. Uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de kijkers drie dagen na het kijken van een video nog weet waar deze over ging, terwijl bij een geschreven tekst na drie dagen maar 10% de boodschap kan herinneren. Een ander bijkomend voordeel van een bedrijfsvideo is Google. Google houdt van video’s. Website met video’s scoren een hogere waardering in de algoritmes van de zoekmachine en dus een hogere plaats in de Google-rankings. In een video kun je daarnaast veel beter laten zien hoe de sfeer is in de organisatie en wat voor mensen er werken. Met bewegend beeld kun je bovendien beter je creativiteit kwijt.

Handleidingen en whitepapers over arbeidsmarktcommunicatie
Download hier handleidingen en whitepapers over arbeidsmarktcommunicatie!
Werken bij FairSterk? Bekijk onze vacatures!
Ben jij een "Rebel with a smile"? Dan moet je wel voor ons werken. Bekijk onze cultuur en vacatures.

Wat kost een bedrijfsvideo?

Het antwoord op de vraag ‘wat kost een bedrijfsvideo?’ is geen abc’tje. Een bedrijfsvideo is namelijk opgebouwd uit verschillende aspecten. Ten eerste de lengte van de video, hoe langer de video duurt hoe hoger de kosten zijn. Bij het maken van een video moet van tevoren  een script geschreven worden en eventueel acteurs geregeld worden. Na de opnames van de video moet deze geëdit worden en kan er bijvoorbeeld ondertiteling en/of een voice over aan de video toe worden gevoegd. Ook kan er tijdens de edit-fase muziek aan de video toe worden gevoegd. Al deze aspecten bepalen de prijs. De kosten van een bedrijfsvideo hangen dus heel erg af van uw wensen.

FairSterk rekent voor een bedrijfsvideo van maximaal 2 minuten een prijs van €2950,-. De video bevat het schrijven en overleg van een strategie en script, ondersteuning bij de presentatie, het opnemen en editten van geluid en beeldmateriaal en ondertiteling. Extra’s, zoals een voice over, toevoeging van muziek en muziekrechten kunnen in overleg worden toegevoegd. Nu de hoofdvraag ‘wat kost een bedrijfsvideo’ duidelijk is, is het tijd om de juiste partij te kiezen. Neem contact op met FairSterk om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Landingspagina Wat Kost Een Bedrijfsvideo