FairSterkt helpt met interim recruitment

Wat is een interim recruiter?

Wat is een interim recruiter?

Wat is een interim recruiter? Een interim recruiter wordt op flexibele basis ingehuurd door een organisatie om een tijdelijk wervingsprobleem op te lossen. Dit probleem kan bijvoorbeeld ontstaan door het wegvallen van eigen recruiters. Een ander ‘probleem’ is het ontstaan van een zeer bijzondere vacature die niet opgepakt wordt binnen de huidige werving. Denk bijvoorbeeld aan een directeurspositie die ingevuld moet worden. Ook kan het zijn dat een organisatie ervoor kiest  om een compleet nieuwe afdeling op te starten. In dit geval wordt de interim recruiter projectmatig ingeschakeld om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn dus meerdere redenen waarom een organisatie kiest voor een interim recruiter.

De vacatures die een organisatie heeft openstaan, dienen door de interim recruiter te worden vervuld door de best mogelijke én op dat moment beschikbare kandidaten. Anderzijds dien je als interim recruiter een kandidaat de functie te bieden die op grond van zijn kennis, competenties, ambities en interesses het meest passend is. Dit is dus niet anders dan de eisen bij een recruiter in dienst van je organisatie.

Recruiter nodig of een andere recruitmentuitdaging?

Heb je momenteel extra capaciteit nodig op het gebied van recruitment of zijn er andere recruitmentuitdagingen binnen jouw organisatie? Neem direct contact op met FairSterk. Bel ons of plan een belletje in met Kees, lekker makkelijk!

Hoe lang is een interim recruiter actief binnen een organisatie?

Logischerwijs, dit is afhankelijk van de afspraken die vooraf gemaakt worden. Veel bedrijven houden met recruitment rekening met een constante flexibele schil om pieken in vacatures op te vangen. Deze worden vaak gemaakt aan de hand van een tijdsperiode of door vooraf gestelde doelen.

  • Tijd: De interim recruiter is voor een vaste periode met harde einddatum aanwezig bij een organisatie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof is
  • Vastgestelde doelen: Het gaat hierbij niet zozeer om de periode dat iemand aanwezig is, maar de doelen die in een periode behaald worden. Vaak gaat het hierbij om het invullen van een bepaald aantal vacatures

Het verschil tussen interim recruitment en RPO

Het verschil tussen interim recruitment en RPO is dat bij interim recruitment een tijdelijke recruiter wordt ingehuurd om gedurende een specifieke periode wervingsactiviteiten binnen het bedrijf uit te voeren. Deze recruiter werkt doorgaans op locatie en kan ondersteunen bij verschillende taken, zoals het opstellen van vacatures, het screenen van cv’s en het afnemen van sollicitatiegesprekken. Interim recruitment is vooral handig voor bedrijven die extra capaciteit nodig hebben op hun HR-afdeling, bijvoorbeeld tijdens piekmomenten in het aantal vacatures.

Aan de andere kant omvat Recruitment Process Outsourcing (RPO) een uitgebreidere benadering, waarbij het volledige wervingsproces wordt uitbesteed aan een externe partner. Deze partner neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het aantrekken en selecteren van kandidaten namens het bedrijf, inclusief activiteiten zoals arbeidsmarktanalyses, employer branding, sourcing van kandidaten, screening, selectie, contractonderhandelingen en onboarding. RPO-providers werken vaak op langere termijn samen met het bedrijf en fungeren als een verlengstuk van de interne HR-afdeling.

Handleiding opzetten recruitment
Download hier de handleiding om je recruitment te verbeteren
Werken bij FairSterk?
Ben jij een "Rebel with a smile"? Dan moet je wel voor ons werken. Bekijk onze cultuur en vacatures.

Zelf aan de slag of test je recruitment

Klik op onderstaande buttons voor voorbeelden van wat een interim recruiter danwel creatief RPO voor je kan betekenen. Of! Doe de test en kom erachter of je er alles aan doet voor het optimaliseren van je recruitment en het invullen van je vacatures. Meer vragen zoals ‘wat is een interim recruiter’? Geen enkel probleem, je kan altijd contact opnemen met FairSterk.

De voordelen van een interim recruiter

De toegevoegde waarde van een interim recruiter is de directe kennis die ze tijdelijk inzetten voor je organisatie. Met deze kennis omtrent werving, arbeidsmarktcommunicatie en het hebben van een groot netwerk kan een interim recruiter in een relatief korte periode snel tot potentiële kandidaten komen.

  • Zij kennen dus de arbeidsmarkt en weten hierdoor vaak precies wat er speelt in de markt.
  • Zij hebben up-to-date kennis van wervingstechnieken, recruitmentprocessen en arbeidsmarktcommunicatie.
  • Doordat ze intern werken bij opdrachtgevers kennen ze deze goed en kunnen ze dit goed overbrengen aan potentieel talent.
  • Een interim recruiter kan je organisatie tips en trainingen geven over recruitment.

Toch zijn er ook nadelen aan het inlenen van een tijdelijke recruiter. Een van de nadelen die vaak genoemd wordt is de afhankelijkheid van één persoon. Hierdoor is de investering niet duurzaam en loop je als organisatie het risico dat een opdracht niet afgemaakt wordt. Een alternatief wordt vaak gevonden in een creatief RPO.

Wat is een interim recruiter bij FairSterk?

Een interim recruiter via FairSterk ondersteunt bij het opzetten, beheren en coördineren van het recruitment, uit naam van jouw organisatie. In combinatie met een creatief bureau gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitment marketing.

Andere vragen naast wat is een interim recruiter? Bekijk onze kennisbank.

Landingspagina Wat Is Een Interim Recruiter
Wat is een interim recruiter?