FairSterk helpt met een recruitment consultant

Wat is een recruitment consultant?

Recruitment consultant

Als Recruitment Consultant ben je de tussenpersoon tussen organisaties en werkzoekende. Hierin houd je je vooral bezig met het acquireren van opdrachten en de werving en selectie van kandidaten. Het binnenhalen van klanten is dus stap één in het hele proces. Je boort hiervoor bestaande netwerken aan maar bent ook in het dagelijks leven altijd bezig met het leggen van contacten en signaleren van mogelijkheden.

Naast werving en selectie van klanten en uitbreiding van het netwerk is het onderhouden van de bestaande contacten een belangrijk onderdeel van de taken van de Recruitment Consultant. Door het onderhouden van contacten zijn klanten en kandidaten eerder geneigd gebruik te maken van je diensten.

Het wervingswerk van personeel begint wanneer je een opdrachtgever hebt binnengehaald of wanneer een klant een aanvraag indient. Aan de hand van de eisen en wensen van de zoekende partij bekijk jij wie in jouw bestand het meest voldoet en wie je eventueel kunt voorstellen. Je maakt afspraken en spreekt de mensen om te zien of ze echt geschikt zijn. Je beoordeelt ze objectief op hun kwaliteiten en waarde voor de openstaande functie en biedt de gemaakte selectie vervolgens aan aan de klant. Je wordt daarmee onderdeel van het recruitment van een organisatie.

Belangrijke competenties:

  • Klantgerichtheid
  • Resultaatgerichtheid
  • Samenwerken
  • Netwerken
  • Assertiviteit
  • Sociaal vaardig
  • Gestructureerd
Groeien met een RPO?
Download en vul je eigen groeiplan in hoe je sneller en goedkoper kan werven
Werken als RPO recruiter?
Ben jij een "Rebel with a smile"? Dan moet je wel voor ons werken. Bekijk onze cultuur en vacatures.

Recruitment consultant worden?

Recruitment consultants zie je in veel verschillende soorten branches terug. Ben je bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in de techniek, dan is een bemiddelingsbureau in de techniek wellicht iets voor jou. Het leukste aan het vak is om zowel klant als kandidaat blij te maken met een goede match. Daarnaast is elk bedrijf en persoon weer anders waardoor het werk divers en uitdagend blijft. Bij FairSterk kun je een vergelijkbare rol vervullen als RPO recruiter. Hierbij ben je net als een recruitment consultant de tussenpersoon tussen bedrijf en kandidaat echter ben je als RPO recruiter werkzaam op locatie. Hierdoor heb je nog meer binding met de klant wat het werk een extra dimensie geeft. Lees hier wat RPO recruitment inhoudt!

Landingspagina Recruitment Consultant