Bekijk de webinar

Hoe bevorder je diversiteit met je HR?

De meeste werkgevers willen niet discrimineren bij het zoeken naar nieuw personeel. Maar onbewust kunnen vooroordelen en stereotiepe beelden een rol spelen en blijft het personeelsbestand van veel bedrijven nog vrij β€˜wit’. Wat te doen? Er zijn in Nederland recent diverse onderzoeken gedaan naar hoe je (onbewuste) vooroordelen en stereotypen (β€˜bias’) in werving en selectie voorkomt. Samen met Hanneke Felten, werkzaam voor o.a. Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS), zetten we in deze webinar verschillende aanpakken voor werkgevers op een rij waarvoor een stevige wetenschappelijke basis is.

Webinar: Hoe bevorder je de diversiteit van je personeelsbestand

Diversiteit in je personeelsbestand?

Op 10 september hebben we in onze podcast FairBinden gesproken metΒ Hanneke Felten, werkzaam voor o.a.Β Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS).Β We hebben het toen o.a. gehad over vooroordelen, discriminatie en priming. In onze webinar gaan we samen met Hanneke verder in op deze onderwerpen. Tijdens de webinar zijn er momenten van interactie en het stellen van vragen. Kort, maar krachtig, gaan we de volgende onderwerpen behandelen:

  • Hoe zijn vooroordelen? En wat zijn stereotypen?
  • Wat weten dat werkt om deze vooroordelen en stereotypen te voorkomen?
  • Hoe kan een HR afdeling hier het beste mee omgaan? Wat betekent dit voor je werving en selectie?
  • Hoe richt je objectief de arbeidsmarktcommunicatie in?

Kortom, we geven concrete tips en handvatten hoe je je werving, selectie en arbeidsmarktcommunicatie zo objectief mogelijk kan inrichten. Iedereen is welkom, maar we richten ons tijdens de webinar voornamelijk op HR managers en HR adviseurs.