FairSterk helpt met een interim recruiter

Interim recruiter

Interim recruiter

Extra capaciteit nodig binnen uw huidige recruitmentteam? Een interim recruiter van FairSterk is direct inzetbaar en wordt onderdeel van uw recruitmentteam om voor uw organisatie te werven.  Onze interim recruiters werken vanuit de visie van FairSterk en kunnen worden ingezet op basis van vakkennis per branche.

Lees hier hoe u met onze interim-recruiters kunt samenwerken. Meer informatie over recruitment en arbeidsmarktcommunicatie? Verrijk jezelf met kennis middels onze whitepapers of neem deel aan onze workshops.

Een interim recruiter nodig of meer weten over interim recruitment? Plan een adviesgesprek direct in je agenda. Lekker makkelijk

Handleiding opzetten recruitment
Download hier de handleiding om je recruitment te verbeteren
Werken als recruitment specialist?
Ben jij een "Rebel with a smile"? Dan moet je wel voor ons werken. Bekijk onze cultuur en vacatures.

Wat is een interim recruiter?

Een interim recruiter wordt op flexibele basis ingehuurd door een organisatie om een tijdelijk wervingsprobleem op te lossen. Dit probleem kan bijvoorbeeld ontstaan door het wegvallen van eigen recruiters. Een ander ‘probleem’ is het ontstaan van een zeer bijzondere vacature die niet opgepakt wordt binnen de huidige werving. Denk bijvoorbeeld aan een directeurspositie die ingevuld moet worden. Ook kan het zijn dat een organisatie ervoor kiest  om een compleet nieuwe afdeling op te starten. In dit geval wordt de recruiter projectmatig ingeschakeld om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn dus meerdere redenen waarom een organisatie kiest voor een interim recruiter.

De vacatures die een organisatie heeft openstaan, dienen door de recruiter te worden vervuld door de best mogelijke én op dat moment beschikbare kandidaten. Anderzijds dien je als interim recruiter een kandidaat de functie te bieden die op grond van zijn kennis, competenties, ambities en interesses het meest passend is. Dit is dus niet anders dan de eisen bij een recruiter in dienst van je organisatie.

Hoe lang is een recruiter actief binnen een organisatie?

Logischerwijs, dit is afhankelijk van de afspraken die vooraf gemaakt worden. Veel bedrijven houden met recruitment rekening met een constante flexibele schil om pieken in vacatures op te vangen. Deze worden vaak gemaakt aan de hand van een tijdsperiode of door vooraf gestelde doelen.

  • Tijd: De interim recruiter is voor een vaste periode met harde einddatum aanwezig bij een organisatie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof is
  • Vastgestelde doelen: Het gaat hierbij niet zozeer om de periode dat iemand aanwezig is, maar de doelen die in een periode behaald worden. Vaak gaat het hierbij om het invullen van een bepaald aantal vacatures

De voordelen van een interim recruiter

De toegevoegde waarde van een interim recruiter is de directe kennis die ze tijdelijk inzetten voor je organisatie. Met deze kennis omtrent werving, arbeidsmarktcommunicatie en het hebben van een groot netwerk kan een interim recruiter in een relatief korte periode snel tot potentiële kandidaten komen.

  • Zij kennen dus de arbeidsmarkt en weten hierdoor vaak precies wat er speelt in de markt.
  • Zij hebben up-to-date kennis van wervingstechnieken, recruitmentprocessen en arbeidsmarktcommunicatie.
  • Doordat ze intern werken bij opdrachtgevers kennen ze deze goed en kunnen ze dit goed overbrengen aan potentieel talent.
  • Een interim recruiter kan je organisatie tips en trainingen geven over recruitment.

Toch zijn er ook nadelen aan het inlenen van een tijdelijke recruiter. Een van de nadelen die vaak genoemd wordt is de afhankelijkheid van één persoon. Hierdoor is de investering niet duurzaam en loop je als organisatie het risico dat een opdracht niet afgemaakt wordt. Een alternatief wordt vaak gevonden in een creatief RPO.

Landingspagina Interim Recruiter