FairSterk helpt!

Hoe maak je een bedrijfsvideo?

Hoe maak je een bedrijfsvideo?

Video’s en bedrijfsvideo’s worden al enkele jaren steeds populairder en in 2020 kan je echt niet meer om videocontent heen. Waar je vroeger meerdere artikelen moest doorspitten om te weten te komen hoe je iets in elkaar moet zetten, typ je dit nu in op Google en binnen enkele seconden krijg je een video te zien waarin precies wordt uitgelegd hoe het werkt. Consumenten lezen niet meer, ze willen een video zien.

Daarom is een bedrijfsvideo dé manier om het verhaal van jouw organisatie op een originele manier onder de aandacht te brengen. Een bedrijfsvideo is een bewegend visitekaartje dat in een korte tijd kan laten zien wie jouw organisatie is, waar het voor staat en wat jullie doen. Maar hoe maak je een bedrijfsvideo? Wij leggen het je uit.

Waarom investeren in een bedrijfsvideo?

Video is hot. Toch kleeft er één nadeel aan het maken van een bedrijfsvideo: waar je makkelijk een medewerker op kantoor een verhaal kan laten typen over jouw organisatie, is het maken van een professionele video echt een vak. Dit houdt verschillende organisaties tegen om hun verhaal te vertellen aan de hand van een video. Toch is investeren in een video die echt impact maakt de investering volledig waard.

Video’s brengen namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zo worden video’s veel beter bekeken: een gemiddelde video op Facebook heeft 135% meer bereik dan een tekst. Video’s worden ook beter onthouden. Uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de kijkers drie dagen na het kijken van een video nog weet waar deze over ging, terwijl bij een geschreven tekst na drie dagen maar 10% de boodschap kan herinneren.

Een ander bijkomend voordeel van een bedrijfsvideo Google. Google houdt van video’s. Websites met video’s scoren een hogere waardering in de algoritmes van de zoekmachine en dus een hogere plaats in de Google-rankings. In een video kun je daarnaast veel beter laten zien hoe de sfeer is in de organisatie en wat voor mensen er werken. Met bewegend beeld kun je bovendien beter je creativiteit kwijt.

Handleidingen en whitepapers over arbeidsmarktcommunicatie
Download hier handleidingen en whitepapers over arbeidsmarktcommunicatie!
Werken als specialist arbeidsmarktcommunicatie?
Ben jij een "Rebel with a smile"? Dan moet je wel voor ons werken. Bekijk onze cultuur en vacatures.
Landingspagina Bedrijfsvideo