Hoe kan je sneller vacatures invullen?

Sneller vacatures invullen

Hoe kan je sneller vacatures invullen?

Hoe kan je sneller vacatures invullen? Met de drukte op de arbeidsmarkt wordt het als werkgever steeds moeilijker om tijdig de vacatures in te vullen. Ook de traditionele bemiddelingsbureaus kunnen hier niet altijd meer bij helpen waardoor vacatures soms enorm lang openstaan. Naast dat dit negatieve gevolgen heeft voor de groei of continuïteit van een bedrijf, zorgt het er ook vaak voor dat andere werknemers harder moeten werken. Een sterk werkgeversmerk is een van de punten waarop je je als werkgever kunt onderscheiden ten opzichte van concurrenten en waardoor je als bedrijf sneller vacatures invullen kan.

Een sterk employer brand helpt je bij het sneller invullen van vacatures. Bekijk voorbeelden van employer branding of doe zelf een test.

Wat is een sterk werkgeversmerk?

Om kandidaten te boeien om juist bij jouw organisatie aan de slag te gaan, is het van belang dat er veel aandacht wordt besteed aan een werkgeversmerk. Wat typeert mijn bedrijf, waarom ben ik anders dan anderen en hoe communiceer ik. Hierbij is de combinatie met arbeidsmarktcommunicatie erg belangrijk. Want hoe ga je dat werkgeversmerk communiceren. Hoe ziet mijn website eruit, kan mijn toekomstig werknemer hier relevantie informatie vinden, zijn de vacatures interessant geschreven en hoe zit het met LinkedIn en Facebook?

De kandidaat anno nu baseert zijn uiteindelijke keuze op het ‘rapportcijfer’ dat hij jouw organisatie geeft. Op elk onderdeel (social media, website, vacatures, etc) kun je punten scoren t.o.v. je concurrenten, maar ook laten liggen. Presteer je ondermaats, dan bestaat de kans dat een goede werknemer aan de slag gaat bij de concurrent. Een goede arbeidsmarktcommunicatie en sterk werkgeversmerk is dus zeer belangrijk!

Handleiding voor je employer branding
Download hier de handleiding om je employer branding te verbeteren
Werken als specialist in employer branding?
Ben jij een "Rebel with a smile"? Dan moet je wel voor ons werken. Bekijk onze cultuur en vacatures.

Sneller vacatures invullen met een sterk werkgeversmerk

Om in deze tijd op te vallen als werkgever en jezelf te onderscheiden, is een sterk werkgeversmerk met bijbehorende arbeidsmarktcommunicatie erg belangrijk. Kijk als bedrijf kritisch naar jezelf. Wat voor rapportcijfer zou jij jezelf geven op basis van alle onderdelen, wat kan er verbeterd worden?

Een bedrijf als Coolblue wordt vaak (tot in den treuren) verheerlijkt. Echter blijft het een goed voorbeeld. Ja, dit bedrijf heeft een stuk meer budget en daarmee ook een stuk meer mogelijkheden. Echter kun je ook als klein(er) bedrijf zorgen dat je over een degelijke website beschikt en aandacht voor de social media kanalen. Het uitdragen van eenheid en zorgen dat de communicatie waar je gebruik van maakt er gelikt uit ziet, kan al enorm helpen.

Landingspagina Sneller Vacatures Invullen